Pauză de gânduri

Lefter Studențescu March 9, 2011

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 8:05 am

Numai bine ce a început a doua sesiune, a anului I, al celui de al doilea an I, sau, cazuri de coroniță: a doua sesiune din anul II, al celui de al treilea an II. Cine se plîngea că studenții nu învață în facultate, se înșela, repetarea anului de trei ori este un procedeu des întîlnit și practicat, deoarece studentul nu vrea să treacă precum ”gîsca pe apă„ prin facultate. El trebuie să fie convins că are un bagaj voluminos de cunoștințe, de prin pub-urile sau barurile de pe lîngă Universitate, și că mama, îi trimite bani să-i împartă cu tovarășii de bere.

Dar ce faci cînd din fondurile mamei tu primești a zecea parte? Motivația sărăcirii bugetului nu stă în criză, ci în ultimele investiții pe care le-ai făcut, cînd ti-ai luat laptop de ultimul răget și telefon cu „tu ci scrii’n”. Da! Acum, rar te mai vede barmanița prin pub, la fel și tovarășii care își amintesc de tine atunci cînd se face nota de plată, și te sună să le-o plătești tu, că îți dau ei pe urmă… Trebuie neapărat să faci rost de bani! Un job e prea greu de obținut, doar nu ai să vinzi, tu, covrigi sau McPuișor, tu trebuie să înveți, nu să vinzi covrigi!

Mai simplu, îți iei scumpetea – nu, nu pe cea cu botul roșu care vrea în mall și în club – ci, pe „tu ci scrii’n” și ajungi la nenea sau tanti de la Amanet. Bineînțeles, pe un preț bun, scumpetea de telefon se furișează într-un sertar pentru 1000 lei, și ăia negociați. Dar, fără vre-o modaliate să îi suni pe ai tăi, ești fericit în acea zi! O poți duce pe pisy la mall să-și cumpere ce vrea ea, și mai mergi și la o bere cu băieții, care au contribuit, fără să știi, la ședințele de masaj anticelulitic ale ”credincioasei„ de pisy. Ce să-i faci, legea cererii și a ofertei! Mai spre seară cineva își aduce aminte că parcă ai plătit o notă de plată, cîndva, în locul lui, dar tu, deștept, ai păstrat bonul! Ce mai! Bou la bou trage! sau ”ban la ban„??? Oricum, ce mai contează, seara este a ta: ”în seara asta mă simt bine!”, începi să urli.

A doua zi dimineața, observi cu melancolie, că nu mai ai bani, și te bate gîndul să mai treci o dată pe la amanet, mai ai laptopul, și pe el cu siguranță iei mai mult!

Advertisements
 

One Response to “Lefter Studențescu”

  1. Alexandra Says:

    Aici,sa sti ca ai dreptate,intalnim numeroase cazuri,si imi place la nebunie tenta de umor ce ai dat-o situatiei.Bravo,o sa fi un buuun reporter.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s