Pauză de gânduri

”Lacul Indiferenței” sau ”Marea Periculoasă”, tu unde vrei să stai? October 17, 2011

Filed under: Cu sau Fără Rost — elenabejinariu @ 1:11 pm

Ma gândeam că dacă ar fi să aleg să locuiesc undeva, probabil ar fi Rusia, sau nu. Dar dacă locurile în care ar trebui să stau ar fi ”Marea Periculoasă”, ”Lacul Indiferenței”, sau locul unei ”Noi Prietenii”, al unei ”Noi Relații”, locul ”Generozității”, al ”Integrității”, al ”Vitejiei”, al ”Sincerității”,al ”Hărniciei”, locul ”Sensibilității”, al ”Grijilor” ori locul unei ”Inimi mari”.

Unde mă situez, unde să te opresti?

Nu cred că te poți opri într-un singur loc, normal ar fi ca fiecare loc să aibă o parte din tine, dar se poate? Astăzi, când lumea se transformă atât de mult și ne transformăm atât de mult, încât nu mai suntem cine trebuia să fim.

 Ne pierdem în ”Lacul Indiferenței”, ca în fiecare dimineață să pornim pe ”Marea Periculoasă” a vieții, a carierei, a job-ului, a propiului eu.

Locul unei ”Noi Prietenii” e marcat de săptămâni, cu intenția de a ne folosi de noul statut de ”prieteni”. O nouă relație, nu, nu te gândești la asta, din lașitate, din lipsă de imaginație, de teamă, de plictiseală, că o să se repete multe lucruri. Chiar tu o să trebuiască să-ți repeți povestea și asta, deși spui că te-ar plictisi, îți face rău. Pentru că nu-ți place povestea ta, nu-ți place cine ești, îți ignori gândurile, originile, sentimentele, pentru că nu te-ai găsit în oglinda minții așa cum voiai să fii.

Locul ”Grijilor” este suprapopulat, nu mai încapi și tu, așa că începi să ignori, mai întâi locul, apoi chiar și pe ele, și ajungi să ai grijă de grija alților, sub diferite forme. Ca să ajungi într-o mare întunecosă, și cu un  nume ilizibil.

Unde e locul meu? Unde e locul tău?

Întrebări fără rost, dar cu un haos de răspunsuri. Pe care cred că aș putea să le pun în ordine citind romanul scris de Madeleine de Scudéry: ”Clélie, Histoire Romaine”(1654 – 1660), unde apare și harta: ”Carte du pays de Tendre”.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s