Pauză de gânduri

Doar 200 de dosare sunt depuse pentru cele 1200 de burse sociale oferite studentelor masterande ale Universitatilor din Regiunea Nord – Est. October 17, 2011

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 11:09 am

 Din cele 1200 de burse sociale oferite studentelor masterande ale Universitatilor din Regiunea Nord – Est,  doar 200 de dosare sunt depuse. De aceea perioada de depunere a dosarelor pentru ce a ramas din cele 1200 de burse sociale atribuite regiunii de nord-est s-a prelungit pana la data de 31 octombrie a.c. .

Studentele inmatriculate la studii universitare de masterat acreditate, în anul I sau II, la zi, care sunt integraliste si nu beneficiaza de bursa sociala sau de alte tipuri de bursa (Erasmus, bursa de merit, bursa de studii, etc.) isi pot depune dosarul pentru a primi bursa sociala in anii universitari 2011-2012 si 2012-2013.

“Pana cum sunt aproximativ 200 de dosare, primite de la toate Universitatile Regiunii de Nord – Est.“ a spus Violeta Avasilicai, expert recrutare si intocmire dosare burse sociale, din cadrul Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi.

Cuantumul total al bursei este de 3000 de lei, adica 333 de lei pe luna, bani ce vor fi depusii in contul bancar al masterandei.

“Noi prin procedura primim dosarele, apoi le valideaza o comisie sociala, deoarece sunt niste criteria de indeplinit, dar, in principiu am luat dosarele care au fost complete, astfel sansele ca ele sa fie respinse sunt minime.” a declarat Oana Danila, Asistent Manager al proiectului “Reconstructia statutului femeii” (RSF) din Iasi.

Sunt 2500 de burse sociale sunt oferite de Universitatile: ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, “Universitatea de Vest” din Timisoara si “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, pentru studentele masterande aflate în situatii sociale defavorizate. Astfel se acorda 1200 de burse pentru studentele masterande de la universitatile de stat sau private care provin din Regiunea de Nord – Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui), 650 pentru cele din Regiunea de Nord – Vest (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare si Salaj) și 650 pentru Regiunea de Vest (Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis).

“Aceste burse sunt consecinta unor observatii, ca foarte putine fete acceseaza programele de Master, iar la Doctorat sunt mult mai multi baieti, care nu termina toti doctoratul, decat fete. Astfel dorim sa incurajam fetele sa isi continue studiile de dupa licenta, sa ajunga la Master. E o forma de ajutor pentru fetele care nu beneficiaza si de alte burse, de bursa sociala, spre exemplu, care este destul de mica, iar studentele nu s-ar putea descurca, mai ales daca intra la taxa. Asa ca am marit plafonul acestor burse special pentru masterande, pentru ca ele sa-si continue studiile.” a explicat Oana Danila, Asistent Manager RSF.

Aceste burse fac parte din cadrul proiectului „Reconstructia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesionala si egalitate de sanse”.  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013.

Pentru mai multe informatii si documentele necesare inscrierii in proiect accesati site-ul:

http://www.rsf.uaic.ro, sectiunea BURSE. Dosarele se depun de Luni pana Vineri intre orele 08:00 si 15:00, la adresa: Str. Codrescu, Caminul nr.11, camera 4 (social) la Violeta Avasilicăi-expert recrutare si intocmire dosare burse sociale.

 

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s