Pauză de gânduri

Eveniment stiintific international la Iasi. October 18, 2011

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 5:43 am

 In perioada 19 – 22 octombrie a.c.,incepand cu ora 10:00 in Sala Senat a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi, va avea loc cea de a 10-a Editie a Scolii Franco-Romane de Metodologie in Stiintele Sociale, intitulata: “ La recherche scientifique et la société ”- “Cercetarea stiintifica si societatea”.

 Evenimentul este  realizat  de catre Catedra de Sociologie si Asistenta Sociala a Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice din cadrul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi, in colaborare cu Faculté des Sciences Economiques et Sociales de l’Université Lille1 din Franta,  Societatea Sociologilor din Romania (SSR), Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi (Revista Româna de Bioetica), Centrul Cultural Francez Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Asociatia Franco-Romana Villeneuve d’Ascq-Iasi (AVAI)  si Fundatia Academica AXIS.

 Aceasta manifestare stiintifica internationala este destinata profesorilor, cercetatorilor, studentilor si tinerilor absolventi din domeniile cercetarii stiintifice avansate ale Universitatii „Al. I. Cuza” si Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, si  va avea ca invitati profesori universitari si cercetatori din România, Franta, Bulgaria si Republica Moldova.

 Participantii care isi  vor prezenta lucrarile in cadrul manifestarii, vor afla daca sunt castigatori, sambata, 22 octombrie a.c., la ora 10:00, cand se vor decernarea diplomelor de participare, si se vor face propunerile de colaborari ulterioare. Materialele prezentate vor putea fi publicate în revistele: Analele de sociologie si AS, Revista Romana de Bioetica si Caietele sociologice.

 Prima editie a Scolii Franco-Romane de Metodologie in Stiintele Sociale a avut loc in septembrie 2002 la Iaşi, la initiativa prof. univ. dr. Gheorghe Teodorescu (Universitatea “Al. I. Cuza”) şi prof. univ. dr. Nadji Rahmania (Université Lille 1).  Comunicarile prezentate incepand cu prima editie a acestei manifestari stiintifice au fost publicate in revista “Caiete Sociologice”, revista redactata in limbile franceza, engleza si romana.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s