Pauză de gânduri

Conferinta Anuala a Scolilor Doctorale. Workshop cu participare Internationala dedicat tezelor în cotutela de la “CUZA”. October 20, 2011

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 12:09 pm

Vineri, 21 octombrie a.c., incepand cu ora 12, in Amfiteatrul B1 din corpul B al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi, va avea loc  Conferinta Anuala a Scolilor Doctorale.

 Lucrarile Conferintei vor fi prezentate in perioada 21- 22 octombrie, in Corpul R al Universitatii (fosta cladire ROMTELECOM).

In cadrul aceluiasi proiect, de pe  24 pana pe 26 octombrie a.c., va avea loc un workshop cu participare internationala despre doctoratele in cotutela. Workshop-ul se va desfasura incepand cu data de 24 octombrie, ora 10, tot in corpul R al Universitatii.

 

“Este prima oara cand realizam aceasta conferinta, este propunerea noastra pentru domeniul burselor doctorale, deoarece, pana acum fiecare facultate avea anumite zile in care se faceau astfel de conferinte de prezentare a lucrarilor doctoranzilor. Anul acesta am reunit  toate facultatile intr-o singura conferinta, care este un proiect finantat POSDRU. Avem 180 de doctoranzi, dar sunt 120 de lucrari ce vor fi prezentate, insa unele dintre ele au fost realizate de cate doi doctoranzi, asa ca s-ar putea sa fie acoperiti toti cei 180.” a declarat Conf. Dr. Cristian-Ioan Baban, Responsabil Informare si Comunicare Proiect ID 78342, din cadrul UAIC.

 

La intalnirea de lucru din perioada 24-26 octombrie, expertii nationali si internationali vor dezbate doctoratele in cotutela, acele teze de doctorat  facute in colaborare cu alte Universitati din Europa.

 

“La acest workshop vor participa 21 de experti din cadrul Scolilor Doctorale Romane si Internationale, care vor evalua si analiza doctoratele in cotutela de la “Cuza”. Vor fi prezenti trei profesori de la Universitatea din Poitiers, din Franta, sase profesori de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, trei sau patru profesori de la Universitatea Bucuresti si reprezentanti ai Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Tehnica (IFT), din Iasi.  De la “Cuza” vor participa conducatorii Scolilor Doctorale  si doctoranzi, dar fiind o discutie tahnica, nu stiu daca vom atrage foarte multi studenti la discutii.

 Obiectivul acestui proiect este realizarea unui ghid de bune practici pentru doctoratele in cotutela, plecand de la analiza experientelor, bune sau mai putin bune, pe care le-au trait doctoranzii in timpul cercetarii. “ a explicat Conf. Dr. Cristian-Ioan Baban, Responsabil Informare si Comunicare Proiect ID 78342, din cadrul UAIC.

 

“Conferinta Anuala a Scolilor Doctorale” este finantata in cadrul proiectului european “Pregatirea doctoranzilor pentru evolutie si inserare profesionala prin facilitarea accesului la burse de studiu si prin oferirea de formari complementare recomandate de modelele de buna practica din spatiul European” (POSDRU107/1.5/S/78342).

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

 

 

 

 

 

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s