Pauză de gânduri

Cu gadgetul în stomac November 2, 2011

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 8:36 am

“Mai sunt zece minute pînă cînd începe, uite, mai sunt două minute și 43 de secunde! Da’ unde o dă live?” așa clocotea de energie, Alex, așteptînd momentul în care-l va vedea. Ceea ce sperase cu o lună de zile în urmă i-a fost spulberat și acum dezamăgirea i se citea pe chip. Nici un iPhone 5, încă!

 Toată noaptea s-a zvîrcolit în somn, se făcea că avea iPhone-ul în mînă, se juca cu Smurfii, îi punea să stea la soare pe plajă și o alerga pe Smurfiță printre tufișuri. Bucuria unui copil pălea în fa]a jucăriei lui Alex, iPhone 4.

”Tari ăștia de la Apple, știu [i unde stai! Vezi, îți arată strada, ai grijă să nu te trezești fără el!” era sfatul prietenesc al lui Șerban, prietenul lui Alex, cu care împărțea ultimul model de consolă PlayStation.

Wi-fi-ul Mall-ului a stricat prietenia cu iPhone-ul, laptopul cu i5 si cu multi giga de memorie, nefolosiți, l-a făcut pe Alex să uite de el. Însă gadgetul și-a găsit repede companie. Mai întai Alex s-a mințit singur că l-a uitat acasă, apoi, când era clar că super telefonul a fost furat, copilul a devenit un adult introvertit. Amiciția cu Șerban s-a stricat, el fiind într-un fel responsabil de furt: ”De ce ai pocit mă? Trebuia să taci.”

Cînd a ajuns la Secția de Poliție, tovarășul cu nas de rinocer și cu burta dând pe dinafară i-a spus:”Știi, tu scrii declarația asta, dar n-ai să-l mai vezi niciodată. E bun pierdut! Da’ să mai treci pe la Poliție să te uiți la fețele unora, așa, ca să nu zică șefu’ că nu fac treabă. Da?”

De atunci Alex voia ceva  mai bun, un gadget care să rupă gura târgului. Așa a ajuns să aștepte conferința de prezentare a noului iPhone 5 ca pe o apocalipsă.

 După primele imagini cu iPhone 4S, un nou plan se născuse în mintea lui. Pentru iPhone 4, a renunțat la țigări și ieșirile cu băieții, de data asta o să reducă din mâncare, până în noiembrie face banii să și-l cumpere.

Alaltăieri m-am întâlnit cu Șerban, l-am întrebat ce mai face Alex, câți bani a strâns, mi-a răspuns sec că e la spital. Trebuie să-l opereze de cancer la stomac.

 

 

 

 

 

 

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s