Pauză de gânduri

Aroganța în “Ghete de aur” November 15, 2011

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 7:07 am

 • Un căluț cabrat în cucerirea balonului galben

 Dacă trufia s-ar transforma peste noapte în pietate, l-am vedea pe Cristiano Ronaldo cum le cere în genunchi celor de la FIFA, să-i ofere “Balonul de Aur” rivalului său Lionel Messi. Însă grandomania ce-l caracterizează pe portughez este de neegalat, așa că nu-i greu de presupus ce declarații îngâmfate vor urma. Și asta dintr-un motiv simplu, nu punem la îndoială calitățile de jucător pe care le are Cristiano Ronaldo, dar de aici și până a se compara cu un Ferrari, e cale lungă, ca din Portugalia până în Italia.

Concret, într-un interviu acordat, pe 7 noiembrie a.c., publicaţiei germane “Kicker”, fiind întrebat despre diferenţa dintre actualul său antrenor, Jose Mourinho, şi fostul său tehnician de la Manchester United, Sir Alex Ferguson, portughezul a răspuns: “Nu se poate face o comparaţie. Este ca şi cum ne-ai compara pe mine cu Messi, ca şi cum ai compara un Ferrari cu un Porsche. Este imposibil de comparat”. Mă întreb, la valoarea galacticului, doar un Ferrari, ce glumă mai e și asta!?

Alt meci, altă declarație, la finalul partidei dintre Dinamo Zagreb și Real Madrid, din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor, Ronaldo înțelege reacția faniilor croați care l-au fluierat și huiduit, astfel: “Sunt sigur că sunt invidoși pe mine pentru că sunt frumos, bogat și un mare fotbalist. Altă explicație nu am”, poate dacă ar mai fi adăugat și îngâmfarea, l-am fi crezut. Dar așa am ajuns la festivitatea de vineri, 3 noiembrie a.c. în care mijlocașul lusitan a primit “Gheata de aur”, pentru cel mai bun marcator din Europa in sezonul trecut.

A fost ocazia perfectă pentru ca Ronaldo să-l atace pe argenitianul de la FC Barcelona. “Nu ma preocupă rivalitatea cu Messi. Această rivalitate nu înseamnă nimic pentru mine. “Gheata de Aur” este dată pentru goluri, criteriile sunt clare, nu depinde de voturile nimănui. “Balonul de Aur” e ceva subiectiv, e vorba de păreri, voturi” a spus jucătorul Realului, sursa:sport.ro, 4 noiembrie a.c..

Fiindcă tot am ajuns aici, se pare că Ronaldo nu i-a convins nici măcar pe apropiații săi să-l voteze pentru “Balonul de Aur” în acest sezon. Potrivit site-ului sport.ro (4noiembrie a.c.), fostul selectionerul Portugaliei, Carlos Queiroz, acum antrenorul Iranului, l-a votat pe Lionel Messi pentru acest titlu. Revenind la căluțul cabrat, să ne aducem aminte de cantonamentul echipei Real Madrid din Statele Unite, iulie a.c., când un fan al lui Cristiano Ronaldo a sărit în viteză în fața mașinii de golf în care se afla acesta. Ce s-ar fi întâmplat dacă în locul galacticului era un Ferrari este simplu de imaginat, probabil ar fi scăpat cu o altă aroganță.

 

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s