Pauză de gânduri

Patru facultati de la “Cuza” organizeaza alegeri pentru studenti luni, 16 ianuarie, trei dintre ele marti, iar cinci din restul, miercuri, 18 ianuarie. January 13, 2012

Potrivit calendarului alegerilor de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi de pe 16 ianuarie pana pe 18 ianuarie a.c. fiecare dintre cele 15 facultati va organiza Adunari generale ale studentilor in care acestia isi vor alege reprezentantii in Consiliile Facultatilor (CF) si in Senat. Procentul reprezentantilor studentilor in Senat este de 25 % din numarul total de membri, adica 68 in viitorul mandat, fata de 74 in actualul. In cele ce urmeaza va fi prezentat cand si unde se aleg reprezentantii studentilor in Consiliile Facultatilor si Senat la fiecare facultate de la “Cuza”.

  • Luni, 16 ianuarie a.c. sunt patru facultati care vor organiza alegeri, astfel:

Studentii din cadrul Facultatii de Teologie Romano-Catolica sunt invitati pe 16 ianuarie a.c. la ora 10.00, in amfitreatul A14 pentru a vota reprezentantii in Consiliul Facultatii si sa faca propunerile pentru Senatul Universitatii. Cei care vor sa candideze pentru una din cele doua functii, trebuie sa-si depuna la Secretariatul Facultatii un CV pana luni la ora 09.00.

La Facultatea de Educatie Fizica si Sport studentii sunt asteptati luni, 16 ianuarie a.c. la ora 18.00 in sala Def. 1 pentru a-si alege reprezentantii, cei interesati de candidatura vor trebui sa faca o cerere scrisa pe care sa o depuna la secretariatul facultatii. In Consiliul facultatii studentii vor fi reprezentanti de cate doi colegi de la licenta si doi de la master.

“Noua ni s-a cerut sa facem alegerile pentru zi (n.r. studiile de licenta) cu ceva timp in urma, de aceea am trecut pe afis doar candidaturi pentru master. Acum suntem intr-o sedinta si ne gandim sa schimbam afisul ca sa nu existe neclaritati, pentru ca daca trebuie sa mai facem o data alegerile pentru licenta, atunci le facem din nou. Cei care vor sa candideze pot sa-si depuna candidatura, acea cerere, la secretariat pana cel tarziu luni, 16 ianuarie a.c., ora 12.00.” a explicat Liliana Croitoru reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Educatie Fizica si Sport.

Desi initial Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei si-a invitat studenti pe 13 ianuarie a.c, intre orele 08.00-10.00 in sala D IV pentru a-si vota reprezentantii in CF si Senatul UAIC. Ieri studentii psihologi au fost informati ca alegerile vor avea loc pe 16 ianuarie a.c., in aceeasi sala D IV, in intervalul orar 12.00-14.00. Candidatii pot sa se inscrie trimitand un email la adresa camelia_pavel77@yahoo.com    cu CV-ul actualizat si media generala a anilor de studiu anteriori pana pe 15 ianuarie a.c. la ora 24.00.

“Am modificat data deoarece nu aveam candidati. Pana acum sunt 2 persoane inscrise. In Consiliu este nevoie de patru studenti iar unul dintre ei poate fi reprezentant si in Senat. Poate candida oricine! Doi studenti vor fi alesi pentru ciclul de licenta, unul pentru master si unul pentru doctorat” a declarat Camelia Pavel fosta reprezentanta a studentilor de la Stiintele Educatiei in Consiliul facultatii si a tuturor studentilor in Senatul Universitatii.

La Facultatea de Chimie, studentii aflati in anul III, licenta, isi vor alege reprezentantul in Consiliul Facultatii,luni, 16 ianuarie, ora 11.50, in amfiteatrul „ Petru Bogdan”. Candidaturile studentilor care doresc sa fie reprezentanti in CS si/sau Senat vor depune cererea de candidatura si declaratia pe proprie raspundere in scris, fie la secretariatul Facultatii de Chimie, fie online pe adresa de e-mail avatra@uaic.ro  pana luni, 16 ianuarie a.c, la ora 09.00.

  • Pe 17 ianuarie sunt trei facultati in care studentii isi vor alege reprezentantii in Consiliul Facultatii si vor face propunerile pentru Senat.

Insa Facultatea de Chimie organizeaza restul alegerilor marti, 17 ianuarie a.c., astfel de la ora 09.40, in  amfiteatrul P3, se va intalni anu I licenta, apoi de la ora 14.00, in amfiteatrul „Petru Bogdan” va alege anul II licenta, iar masteranzii si doctoranzii isi aleg reprezentantul de la ora 12.50, in Laboratorul A1 al Facultatii de Chimie de la UAIC.

Facultatea de Litere va organiza Adunarea generala a studentilor pe data de 17 ianuarie, in amfiteatrul A11, intre orele 14.00 si 17.00, pentru  a vota reprezentantii studentilor in Consiliile Facultatilor si a propune studentii in Senat. Candidaturile se trimit la adresa  alegeri.litere2012@gmail.com, acestea trebuie sa contina un CV si media anului precedent sau cea de admitere, pentru studentii in anul I.

Si la Facultatea de Fizica s-a stabilit data alegerilor reprezentantilor studentilor, aceasta este marti, 17 ianuarie a.c. intre orele 17.00 si 19.00 in Laboratorul de plasma (mare). Aici candidaturile se depun in aceeasi zi, 17 ianuarie, in intervalul 08.00-12.00 la Secretariatul Facultatii. Studentii fizicieni vor fi reprezentati in CF de cinci colegi, cate doi pentru studiile de licenta si master si un reprezentant pentru doctorat.

  • Pe 18 ianuarie facultatile care vor organiza Adunari Generale pentru alegerea reprezentantilor sunt Facultatea de Geografie si Geologie, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Facultatea de Matematica, Facultatea de Drept si Facultatea de Stiinte Social Politice.

Studentii de la licenta, cursuri cu frecventa redusa, cursuri de zi si masterat ai Facultatii de Drept isi vor alege miercuri in amfiteatrul I.1, intre orele 16.00 si 19.00,  cate un reprezentant in CF. In acelasi interval orar se vor propune si doi reprezentanti ai studentilor in Senat, unul pentru doctoranzi si altul pentru licenta zi, frecventa redusa si master. Participarea la vot se face pe baza carnetului de student vizat pe anul in curs.

“Se vor face doua propuneri pentru reprezentant in Senat, una din partea studentilor, cealalta din partea doctoranzilor, iar rectorul il va alege in Senat pe unul dintre ei si pe unul in Consiliul de administratie, asta de la Facultatea de Drept, mai sunt si cei de la celelalte 14 facultati ale UAIC. Luni si marti pana la ora 12.00 cei care doresc sa candideze isi pot depune CV-ul si o declaratie pe proprie raspundere la Secretariat” a spus Valentina Crivat, reprezentant al studentilor din anul III in Consiliul Facultatii de Drept.

Miercuri, pe data de 18 ianuarie a.c. atat la Facultatea de Geografie si Geologie(FGG), cat si la Facultatea de Stiinte Social Politice(FSSP) vor avea loc adunarile generale ale studentilor care isi vor vota reprezentantii in Consiliul Facultatii si Senat. Astfel la FGG intre orele 10.00 si 15.00 in sala B431a, et. 1, corpul B, va avea loc scrutinul dintre cei care si-au depus CV-ul pana pe 13 ianuarie a.c., ora 15.00, la Secretariat. Geografii si geologii vor avea sase reprezentati in Consiliul Facultatii. La FSSP studentii se vor intalni, tot miercuri, in intervalul orar 10.00-14.00 , in amfiteatrul MK pentru alegerea reprezentantilor studentilor.

Tot pe data de 18 ianuarie in sala B413 intre orele 08.00-18.00  toti studentii Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor sunt invitati sa-si aleaga reprezentantii in Consiliul Facultatii si sa faca propunerile de studenti pentru Senatul Universitatii. Inscrierile s-au incheiat pe 13 ianuarie, ora 12.00, cand CV-urile s-au depus la secretariatul de la B411, dar au fost trimise si la adresa de email feaa@uaic.ro.

La Facultatea de Matematica inscrierile se pot face pana la data de 16 ianuarie a.c., ora 20.00, iar alegerile vor avea loc miercuri, 18 ianuarie, in amfitreatul I.3, intre orele 11.30-13.30.

“Cei care vor sa se inscrie trebuie sa ia mai intai legatura cu una dintre noi trei (n.r. Rusu Crina-Georgiana, Acsinte Elena-Andreea, Craus Sabina) avem numerele noastre de telefon trecute pe afis.  Pana in acest moment avem inscrisi doi candidati pentru reprezentanti ai ciclului de licenta. Asteptam inscrisi  pentru masterat si doctorat in Consiliul Facultatii, iar dupa ce se termina inscrierea, ne vom apuca de buletinele de vot” a explicat Crina-Georgiana Rusu, membra a Comisiei de alegeri de la Facultatea de Matematica a UAIC.

O situatie speciala este cea a Facultatii de Istorie de la UAIC, in care studentii isi aleg reprezentantii in Consiliul Facultatii conform graficului: 19 ianuarie a.c. in amfiteatrul II.7 orele 16.00, studentii ciclului de licenta, masteranzii pe 20 ianuarie in amfiteatrul II.7, incepand de la 12.00 si doctoranzii se vor intalni sa voteze in aceeasi zi si sala ca masteranzii, doar ca o ora mai tarziu, la 13.00. Alegerile pentru reprezentant in Senatul Universitatii vor avea loc pe 23 ianuarie a.c. . Inscrierile  candidaturilor pentru reprezentanti in CF sau Senat s-au incheiat la Facultatea de Istorie vineri, 13 ianuarie, la ora 14.00.

O conditie necesara pentru candidatii in Consiliile facultatilor, dar si pentru cei propusi pentru Senat este ca acestia sa fi obtinut macar  media 8.00 la admiterea in ciclurile de studii sau in anii anteriori si au promovat integral examenele. Dupa alegeri lista cu reprezentantii in Consiliul Facultatii si propusii pentru Senat se inainteaza Comisiei Electorale Centrale in termen de 48 de ore de la data scrutinului si contine numarul de voturi pentru fiecare candidat.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s