Pauză de gânduri

Burse incepand de la 1.000 de euro pe luna in zece Universitati din Algeria, Maroc si Tunisia. January 13, 2012

Pana pe data de 16 ianuarie a.c. studentii, doctoranzii, masteranzii si post-doctoranzii, cadrele didactice si personalul administrativ al Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza”(UAIC) din Iasi se pot incrie pentru o bursa in valoare de cel putin 1.000 de euro lunar in una din cele trei tari ale regiunii Magreb: Algeria, Maroc si Tunisia, in cadrul proiectului “Erasmus Mundus AL-IDRISI – A scholarship scheme for exchange and cooperation between Europe and the Maghreb”.

Inscrierea se face on-line, pe site-ul: http://www.al-idrisi.eu, iar aici candidatul va trebui sa isi creeze un cont de utilizator, sa completeze formularul de inscriere si sa incarce toate documentele oficiale necesare.

“Este primul an in care se desfasoara acest proiect “Erasmus Mundus AL-IDRISI”, deoarece a fost aprobat anul trecut, a fost lansat la inceputul lunii ocombrie si a fost demarata procedura de selectie la sfarsitul anului trecut. Initial termenul de depunere a dosarului de candidatura a fost pana pe 16 ianuarie a.c., acum se discuta in cadrul echipei de proiect daca nu se poate prelungi pana pe 30 ianuarie a.c., ca sa oferim cat mai multe sanse celor ce doresc sa se inscrie. Dar un raspuns concret vom avea la sfarsitul acestei saptamani” a declarat Dana Daia, responsabil proiect de la Departamentul de Relatii Internationale al UAIC.

In ceea ce priveste durata mobiliatii aceasta difera cu fiecare ciclu de invatamant, astfel, pentru licenta, stagiul este de sase pana la zece luni, pentru master sunt sase, zece, 12 sau 24 de luni cu o bursa de 1.000 euro/luna. In ceea ce priveste studiile de doctorat bursa este 1.500 de euro pe luna, pentru sase sau 36 de luni, la post-doctorat este un stagiu de sase luni, a cate 1.800 euro/luna, iar pentru cadrele didactice si personalul administrativ al Universitatii “Cuza” bursa este in valoare de 2.500 de euro in decursul unei singure luni.

Cei interesati pot opta pentru una din cele patru universitati partenere din Maroc, sau pentru una din celelalte trei universitati din Algeria sau Tunisia.

“ Dupa ce se incheie perioada de selectie, dosarul va fi analizat in cadrul Universitatii noastre, pentru a se verifica validitatea documentelor, dupa care este evaluat si de Universitatea pentru care opteaza din Magreb (n.r. Algeria, Maroc, Tunisia). Iar in aprilie a.c. se va intruni comisia de selectie a proiectului, in care sunt mai multe Universitati europene, care analizeaza dosarul si acorda un puctaj. Apoi studentul, doctorandul, masterandul, post-doctorandul va afla daca dosarul sau a trecut de comisia UAIC, de cea a Universitatii partenere si in functie de punctajul obtinut va primi sau nu bursa. Este un numar general de locuri, iar comisia de selectie le va distribui fiecarei Universitati pastrand principiul egalitatii de sanse si egalitaii distributie catre parteneri“ a explicat Dana Daia, responsabil proiect de la Departamentul de Relatii Internationale al UAIC.

Proiectul Erasmus Mundus AL-IDRISI este coordonat de Universitatea din Granada, Spania, iar Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” este partenera, alaturi de alte noua universitati europene. Erasmus Mundus – Al Idrisi este un proiect co-finantat de Comisia Europeana in cadrul programului Erasmus Mundus II. Pentru mai multe informatii despre inscriere, documentele necesare si conditii, ori specializarile universitatilor partenere vizitati site-ul http://www.al-idrisi.eu.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s