Pauză de gânduri

Despre “Filmul surd in Romania muta” cu Cristian Tudor Popescu si Emil Hurezeanu January 13, 2012

UPDATE:

Maine, 2 martie a.c., incepand cu ora 13.00, in sala Aula Magna“Mihai Eminescu” a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”(UAIC) din Iasi, va avea loc conferinta sustinuta de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, intitulata “Filmul surd in Romania muta. Politica si propaganda in filmul romanesc de fictiune (1912-1989)”, acesta fiind titlul celui mai recent volum al editorialistului de la gandul.info, volum care va fi prezentat de analistul politic Emil Hurezeanu.

Initial conferinta a fost programata pentru data de 18 ianuarie a.c., insa in urma protestelor anti-guvernare din Bucuresti Cristian Tudor Popescu si Emil Hurezeanu si-au anulat prezenta la acest eveniment.

“Aceasta conferinta va fi urmata si de o sesiune de autografe pentru cei care ii vor cumpara cartea domnului Cristian Tudor Popescu. In 2010 a mai avut loc un eveniment similar, pe o tema asemanatoare care priveste istoria filmului romanesc si in mod special, filmul romanesc de propaganda. Practic aceeasi tema va fi abordata si de aceasta data, in cadrul evenimentului de maine, la care sunt asteptati toti cititorii si toti admiratorii lui Cristian Tudor Popescu, dar si ai domnului Emil Hurezeanu care va fi de asemenea prezent. Moderatorul conferintei va fi domnul George Onofrei, care este redactor-sef la “Suplimentul de cultura”” a declarat Lidia Bourceanu, responsabil promovare de la Departamentul MEDIA al UAIC.

Miercuri, 18 ianuarie a.c., incepand cu ora 13.00, in sala Aula Magna “Mihai Eminescu” a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”(UAIC) din Iasi, va avea loc conferinta “Filmul surd in Romania muta. Politica si propaganda in filmul romanesc de fictiune (1912-1989) ” sustinuta de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, alaturi de analistul politic Emil Hurezeanu.

Evenimentul este organizat de editura Polirom, la care a aparut cartea lui Cristian Tudor Popescu despre filmul perioadei interbelice si comuniste, si Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”. Volumul “Filmul surd in Romania muta. Politica si propaganda in filmul romanesc de fictiune (1912-1989) ” va fi lansat cu aceasta ocazie si la Iasi, dupa ce a aparut pe 26 noiembrie, la Targul de Carte Gaudeamus de la Bucuresti.

“Am ales Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” deoarece este un spatiu mai mare in care se poate desfasura mai bine acest dublu eveniment: conferinta si lansarea volumului “Filmul surd in Romania muta. Politica si propaganda in filmul romanesc de fictiune (1912-1989) “ al lui Cristian Tudor Popescu. Iar la final va fi si o sesiune de autografe, caci vor fi acolo, pentru cei interesati, exemplare de vanzare ale cartii, iar aceasta va fi prezentata de catre Emil Hurezeanu” a explicat Ana-Maria Tabarca, redactor de promovare si relatii cu presa la Editurile Polirom si Cartea Romaneasca.

Cristian Tudor Popescu si Emil Hurezeanu au mai fost la Iasi cu un eveniment asemanator pe 16 martie 2010, cand editorialistul de la gandul.info a conferintiat “Despre propaganda si manipulare in filmul romanesc”, pornind de la volumul “Cuvinte rare” al lui Cristian Tudor Popescu aparut la Polirom in 2009. Si atunci evenimentul a fost organizat tot de catre Editura Polirom si Universitatea “Cuza”.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s