Pauză de gânduri

Iubitorii de animale și rahatul February 26, 2012

Filed under: Eco-Verde! — elenabejinariu @ 12:21 pm
Ei sunt ecologiști, stăpânii lor...

Ei sunt ecologiști, stăpânii lor...

Discutam zilele acestea că o dată cu topirea zăpezii vom descoperi adevarate comori sub ea. Și asta deoarece mentalitatea românească, de care vorbeam în alt post, este extrem de puturoasă.

Totul a plecat de la o problemă binecunoscută tuturor, dar mai ales celor de la periferia orașelor sau de la sate: lipsa canalizării și viitoarele inundații, de pe urma zăpezii ce se va topi. Este clar că la întrebarea ”Cine e de vină?” răspunsul va fi ”Băsescu e de vină!”, dar cum nu sunt nici fana președintelui, nici a comuniștilor, prefer să spun mentalitatea românească, care ar răspunde: ”Nimeni, ce ne trebuie canalizare, lasă că se duce apa în pământ, doar a fost an secetos!”

Atunci prietenul meu mi-a spus un lucru pe care-l uitasem, si care este definitoriu pentru puturoșenia românilor, canalizarea înfundată de rahat de câini, pisici și alte ”animale de companie” cu care stăpânii se mândresc la plimbările prin parc și care uită să își ia punguța, farașul și o perie, pentru a duce la gunoi excrementele animalelor.

Și de aici polemica, dacă ești iubitor de animale și ții să le plimbi prin parc, de ce nu iubești și natura și nu strângi ceea ce a lăsat în urmă iubitul tău cățel?  ”Păi de ce să strâng, ce alții strâng, doar n-oi fi eu mai prost!?”  acesta este primul răspuns: mentalitatea, al doilea este lenea și al treilea este lipsa bunului simț. Cel puțin așa cred eu, în ceea ce-l privește pe ”debate man”-ul de lângă mine, acesta a spus ”pentru că sunt niște proști, needucați”. Se poate să aibă și el dreptate, dar era clar că ne îndepărtasem de subiectul ”topirea zăpezii”.

Astăzi am ieșit puțin să mă plimb, cred că vă îmaginați peste ce am dat când am făcut primul pas din bloc. Da, peste un rahat de câine, și pe un altul și tot așa ”paznici la tot pasul”,  cum să nu-ți ieși din minți când vezi atâta nepăsare a autointitulaților ”iubitori de animale”.

Coșuri de gunoi pentru excremente animale

Coșuri de gunoi pentru excremente animale

Păi domnilor, dacă le iubiți atât de mult, ar trebui să vă gândiți că pisica sau câinele dumneavoastră este un ecologist convins căruia nu îi place să-i lăsați excrementele în parc, în scara blocului, pe lângă mașini, pe trotuar, pe lângă stâlpi, și lista poate continua… .

În București sunt coșuri speciale în care să arunci excrementele animalelor, în Iași nu am văzut, dar indiferent de loc nimic nu împiedica pe nimeni să cumpere niște saci menajeri și să îl folosească, aruncându-i la coșul de gunoi.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s