Pauză de gânduri

Dubla lansare de carte a lui Ioan Holender la “Cuza” March 5, 2012

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 4:11 pm

Marti, 6 martie a.c. de la ora 18.30, va avea loc in Libraria “Trafali” din Corpul A a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi, dubla lansare a cartii “Spuse, traite, dorite. Amintiri” scrise de profesorul Ioan Holender si editate de Editura UAIC, precum si prezentarea primului volum autobiografic “De la Timisoara la Viena”.

 

Acest eveniment se desfasoara in cadrul vizitei pe care fostul director al Operei din Viena o realizeaza in orasul nostru, la invitatia  Universitatii “Al. I. Cuza” si a celei de Arte “George Enescu” din Iasi.

 

“Volumul „Spuse, traite, dorite. Amintiri” semnat de domnul Ioan Holender este coordonat de Editura Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” si a aparut pe piata anul trecut, de asemenea va avea loc prezentarea primului volum pe care domnul Holender l-a publicat si de care este atasat  in mod special.  Asadar vor fi prezentate ambele volume publicului prezent la acest eveniment si cred ca, imediat dupa, va urma o sesiune de autografe. Daca in 2010 domnul Holender a sustinut doar o conferinta la UAIC, atunci dumnealui adesandu-se comunitatii noastre academice, de aceasta data sederea lui are mai multe coordonate si speram sa fie cat mai interesanta pentru toate lumea, in special pentru cei care vor avea ocazia sa-l cunoasca si sa-l asculte. Interesul este cu atat mai mare cu cat domnul Holender este directorul artistic al Festivalului International George Enescu, care anul trecut a avut o amploare cu totul si cu totul deosebita si practic acest festival devine o componenta importanta a brandului de tara, din punctul meu de vedere, fiind unul dintre cele mai reputate si mai valoroase manifestari de acest gen din Romania”  a declarat Lidia Bourceanu, reprezentant promovare eveniment de la Departementul de MEDIA al UAIC.

 

Cel mai longeviv director al Operei Vieneze, timp de 18 ani, Ioan Holender este presedintele onorific si directorul artistic al Festivalului International „George Enescu”. Acesta a conferentiat despre “Este Romania o tara a culturii?” pentru intaia oara la Universitatea “Cuza” la aniversarea celor 150 de ani de la infiintarea universitatii. Ioan Holender este profesor al Conservatorului din Viena si detine functia de consilier al Operei Motropolitan din New York. Cu ocazia vizitei in capitala Moldovei, profesorul Holender va sustine sase cursuri intitulate  “Managementul Cultural International” la care vor participa intre 90 si 120 de studenti si reprezentanti ai institutiilor muzicale si culturale din tara si din Republica Moldova.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s