Pauză de gânduri

Imi fac partid. March 17, 2012

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 10:51 am
Tags: , , , ,

Deoarece am observat ca incepe perioada in care partidele politice apar ca ciupercile dupa ploaie, inaintea alegerilor, ma gandesc destul de serios sa fac un partid al jurnalistiilor neplatiti (pjn) cu litere mici, ca suntem modesti. Suna etic si moral, ba mai mult sunt si ai dracului de multi cei care nu primesc bani pentru ceea ce scriu, da, da, in ambele sensuri. La alegeri, probabil as avea un scaun de consilier local, daca ar fi sa ma voteze toti jurnalistii, si ei sunt ai dracului de multi, si cu numele, dar si cu functia.

Platforma program – am vazut ca oamenii devin dintr-o data atenti la ceea ce spui, daca folosesti cuvinte fara fond- cuprinde cateva puncte extrem de importante.

  • Primul este cel conform caruia jurnalistii neplatiti nu trebuie sa mearga dupa stiri, ci stirile trebuie sa vina la ei. Asadar, incercati sa va omorati in fata redactiei, sau chiar in birou, ca sa nu ne mai ridicam de pe scaun.
  • Daca vreti sa apareti in ziar, achitati o taxa modica de 1.000 de lei la dna Lenuta, la caserie. Apoi veniti cu materialul intr-un pdf ca noi sa-l putem pune direct in ziar. Nota bene–> daca sunteti de la RMGC, fabrica de bere, de seminte, de paine, de mezeluri, primim exclusiv produse. Astfel in primul caz, 25 % din ceea ce iese din mina de aur de la Rosia Montana, bere pe un an intreg, cate 10 litri pe zi, vreo tona de seminte, tot atata paine si mezeluri – dar sa nu fie cu soia, de la caini sau cai, ca va facem o publicitate negativa de dati faliment- toate pentru o zi pe prima pagina a ziarului nostru.
  • Lunea, martea, miercurea, joia, vinerea, sambata si duminica, plus sarbatorile legale nu se munceste. In aceste zile toti membrii partidului jurnalistilor neplatiti, primesc vizite si stiri de la persoane interesante.
  • Ultimul punct al platformei program este reprezentat de respectarea cu sfintenie a sus-scriselor. In caz de abatere, se pedepseste vinovatul cu excluderea din partid si expulzarea lui pe piata jurnalistilor platiti.

Asa sa ne ajute dumnezeu, tot cu d mic, din modestie!

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s