Pauză de gânduri

Cei 14 decani de la “Cuza” pentru mandatul 2012-2016 March 29, 2012

Astazi, 29 martie a.c., de la 12.00 la 14.00, in sedinta Senatului Universitatii ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi, au fost validati 14 decani de la cele 15 facultati ale universitatii. Doar de la Facultatea de Informatica la care au fost avizati de Consiliul Facultatii prof.univ.dr. Ferucio – Laurentiu Tiplea si lect.univ.dr. Sorin Iftene nu au fost validati in sedinta de astazi.

”Acesta nu este o problema, in cateva zile se va ajunge si acolo la o solutie, o sa se mai gandeasca si colegii de la Facultatea de Informatica, pe care eu ii pretuiesc, o sa mai reflectam si noi, pentru ca este bine sa facem lucrurile acestea in buna intelegere. Intr-o comunitate academica armonia deplina este o utopie, este imposibil sa nu apara mici inadvertente, dicutii, dispute care sunt inerente. Comisia de selectie nu a optat pentru niciunul dintre cei doi candidati, domnul profesor Tiplea este un cercetator de nota 10, dar vedeti dumneavoastra, nu este obligatoriu ca niste competente excelente sa se transpuna automat intr-un alt domeniu de activitate. Chiar daca noi vorbim foarte mult de competente transversale, nimic nu opereaza absolut. Daca domnul Tiplea va fi propus din nou, noi avem toata disponibilitatea sa stam de vorba, sa-l intervievam , nu va fi nicio problema” a declarat prof.univ.dr. Vasile Isan, rectorul UAIC.

La Facultatile de Drept, Economie si Administrarea Afacerilor, Educatie Fizica si Sport, Filosofie si Stiinte Social-Politice, Psihologie si Stiinte ale Educatiei si Teologie Romano-Catolica decanii validati astazi vor ocupa pentru a doua oara aceasta functie. Asadar, sunt pentru al doilea mandat de decan, in ordinea facultatilor, prof.univ.dr. Tudorel Tudor, prof.univ.dr. Dinu Airinei, conf.univ.dr. Marin Chirazi, prof.univ.dr. Nicu Gavriluta, prof.univ.dr. Ion Dafinoiu si prof.univ.dr. pr. Emil Dumea.

”In principal am mers in alegerea decanilor pe ideea unei continuitati a echipei academice cu care mi-am inceput mandatul, de aceea respectivii domni profesori sunt la al doilea mandat de decan. Apoi, dupa interviurile pe care le-au sustinut in fata comsiei de selectie, membrii acesteia i-au gasit compatibili cu celelalte persoane din conducerea Universitatii si asigura o coerenta asupra actului decizional, ceea ce este foarte important. In al doilea rand sunt persoane competente care au dovedit acest lucru si este bine sa existe o continuitate in Universitate, si nu in ultimul rand au avut si sustinerea colegilor din facultatile respective. Toate aceste considerente au contat foarte mult in alegerea pe care a decis-o comisia de concurs” a mai spus prof.univ.dr. Vasile Isan, rectorul UAIC.

La Facultatea de Chimie, prof.univ.dr. Ionel Mangalagiu a fost validat noul decan, la Facultatea de Biologie este prof.univ.dr. Mircea Nicusor Nicoara, si la Fizica decanatul este al conf.univ.dr. Sebastian Dumitru Popescu. De asemenea functia suprema de conducere a Facultatii de Geografie si Geologie ii apartine prof.univ.dr. Corneliu Iatu, iar la Facultatea de Istorie postul este al prof.univ.dr. Petronel Zahariuc. La Facultatile de Litere, Matematica si Teologie Ortodoxa noii decani sunt la primul mandat, acestia sunt prof.univ.dr. Codrin Liviu Cutitaru, prof.univ.dr. Catalin George Lefter, respectiv prof.univ.dr. pr. Ion Vicovan.

In perioada 23- 28 martie a.c., cei 34 de candidati care au trecut avizul Consiliilor Facultatilor au sustinut un interviu in fata rectorului Universitatii „Cuza”, prof.univ.dr. Vasile Isan si prorectorii institutiei.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s