Pauză de gânduri

Voluntariatul cheia succesului in cariera March 29, 2012

Despre cum arata o cariera de succes si care este elementul esential pentru promovarea ierarhica s-a discutat ieri, 28 martie a.c, dupa orele 16.00 in Cafeneaua Trafali, din corpul A al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi. Evenimentul a fost realizat de echipa proiectului “Managementul Comunicarii cu Alumni pentru Institutii de Invatamant Superior din Romania”, prin care se doreste crearea unei relatii intre absolventii UAIC si studentii sai, pentru a facilita inserarea celor din urma pe piata muncii. Intalnirea cu cele doua absolvente ale UAIC, Daina Paius, manager zonal al Fundatiei Servicii Sociale Bethany si Diana Mihaela Gasparel, comisar regional Garda Nationala de Mediu-Comisariatul Regional Suceava, a avut drept scop impartsirea din experienta profesioanala a fiecareia dintre ele a pasilor si activitatilor care-i pot ajuta pe studenti sa aiba o cariera de succes.

Cel care a facut ca aceasta manifestare sa fie una mai putin formala a fost comisarul sef Romica Ichim, de la Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Iasi, care a renuntat la discursul despre ceea ce face la Centrul Antidrog, provocandu-i pe cei prezenti sa spuna dupa ce criterii si-au ales domeniile de studii universitare. Comisarul le-a amintit tinerilor ca in Occident voluntariatul este considerat vechime in munca, indrumandu-i atat pe cei nehotarati, cat si pe cei decisi de cariera pe care o vor urma, sa se inscrie in asociatii cu care sa realizeze evenimente care sa-i ajute in luarea unei decizii. “E foarte important sa cauti tu activitatile care te intereseaza si sa nu astepti sa te caute ele pe tine. Unii stau acasa si le spun parintilor ca ei au facut o facultate si nu se pot angaja oriunde, asa ca nu-si cauta de lucru, ci asteapta. Este adevarat ca fara acea hartie nu poti sa te duci nicaieri, dar daca vrei sa faci ceva in viata trebuie sa te tii de acea idee de la care ai pornit si chiar daca la inceput te lupti cu toate greutatile posibile, pe parcurs totul se rezolva” a mai explicat Romica Ichim, comisar sef la CPECA.

Daina Paius, manager zonal al Fundatiei Servicii Sociale Bethany i-a incurajat pe studenti sa participe la cat mai multe manifestari din care pot invata ceva folositor pentru cariera. Aceasta a punctat faptul ca in perioada studentiei sale nu a avut ocazia sa intalneasca si discute cu “persoane care cunosc un anumit domeniu si ii pot invata si pe ceilalti pe ce sa puna accent in dezvoltarea propriilor cariere. Cred ca trebuie sa profitam de orice persoana care iti poate oferi informatii din experienta sa practica dintr-un anumit domeniu. Ma bucur ca exista astfel de proiecte care incurajeaza schimbul de experienta si comunicarea intre studentii universitatii si profesionisti” a mai spus managerul Fundatiei Bethany. Comisarul regional de la Garda Nationala de Mediu, Diana Mihaela Gasparel le-a explicat celor prezenti la discutie ce inseamna o cariera de succes in acest sector de activitate si cum trebuie sa se pregateasca acestia pentru a fi cei mai buni.

Proiectul este cofinantat prin intermediul Programului Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), 2007-2013, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, alaturi de Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca, Novensys Corporation, Gold Agama Consulting si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania sunt parteneri, iar durata de derulare este de 30 de luni.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s