Pauză de gânduri

Noi departamente in facultatile de la ”Cuza” propuse spre validare Senatului April 4, 2012

In sedinta de joi, 5 aprilie a.c., Senatul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi va avea de validat departamentele celor 15 facultati ale universitatii. Dupa spusele rectorul UAIC, la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, cea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor si la Facultatea de Litere se vor propune spre validarea Senatului noi departamente.

In acest moment, fiecare dintre facultatile de Bilogie, Chimie, Drept, Educatie Fizica si Sport, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii, Fizica, Informatica, Istorie, Matematica, Teologie Ortodoxa si Teologie Romano-Catolica sunt organizate pe un singur departament. Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), de Geografie si Geologie si cea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei au cate doua fiecare si numai Literele are trei structuri departamentale, iar in total sunt 20 de departamente.

Cate un nou departament la Filosofie, Psihologie, FEAA si Litere

”Sedinta de joi are trecut pe ordinea de zi aprobarea deciziilor facultatilor privind organizarea pe departamente didactice, daca le mentin asa cum sunt actualmente, majoritatea facultatilor avand cate un singur departament, sau daca pe motive rezonabile si obiective organizeaza mai multe departamente. Si sunt cateva facultati care probabil vor face acest lucru, ma refer aici la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Facultatea de Economie, si ma gandesc ca si cea de Litere, probabil” a declarat prof.univ.dr. Vasile Isan, rectorul UAIC.

In planurile manageriale ale noilor decani numiti la facultatile la care face referire rectorul de la ”Cuza” acestia si-au propus sa creeze cate un nou departament. Astfel, prof. univ. dr. Nicu Gavriluta decanul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice si-a propus ”constituirea in cadrul departamentelor facultatii a unei echipe de promovare si publicitate a ofertei educationale”. De asemenea, prof.univ.dr. Dinu Airinei, decanul de la FEAA, a luat in calcul, in noul mandat, crearea „unui compartiment specializat in elaborarea si implementarea proiectelor de cercetare”.

Inainte de interviul cu rectorul si prorectorii, prof.univ.dr. Ion Dafinoiu, decanul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, spunea ca isi propune organizarea facultatii pe trei departamente didactice distincte, acesta fiind : Departamentul de Psihologie, cel de Stiinte ale Educatiei si cel pentru Pregatirea Personalului Didactic, impartind in doua actualul compariment de „Psihologie si Stiinte ale Educatiei”

“Imi propun sa fac un nou departament didactic, schimbarea scolii doctorale, sa stimulez cadrele didactice si doctoranzii sa realizeze studii pe care sa le publice in reviste de prestigiu si sa creez o linie de master in engleza, iar principalele cursuri solicitate de bursierii Erasmus sa le fie oferite in limba engleza“ a explicat prof.univ.dr. Ion Dafinoiu.

In ceea ce priveste Facultatea de Litere de la UAIC, aceasta nu-si va schimba numarul de trei departamente pe care le are deja, ci li se va schimba structura. Astfel, departamentul de Limbi si Literaturi Straine nu se va modifica, insa cel de Limba si Literatura romana si Literatura comparata va fuziona cu cel de Jurnalistica si Stiintele Comunicarii, creaind un singur departament. La acestea doua se va adauga un al treilea : “Departamentul de cercetare“.

„Vor ramane aceleasi trei departamente, insa vor fi doua departamente mari de „Limbi Moderne”si de „Romanistica si Jurnalism ”, iar al treilea departament va fi cel de cercetare, asa cum spune noua lege. Acestea vor fi inaintate Senatului pentru a fi validate” a explicat prof.univ.dr. Codrin Liviu Cutitaru, decanul Facultatii de Litere de la UAIC.

Tot in sedinta de joi a Senatului Universitatii „Cuza” se pare ca se va stabili si situatia decanului de la Facultatea de Informatica, care nu a fost numit si validat in sedinta din 29 martie a.c..

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s