Pauză de gânduri

S-au validat cele 23 de departamente ale UAIC April 5, 2012

In sedinta de astazi, 5 aprilie a.c., a Senatului Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi s-au validat toate departamentele si propunerile de noi departamente de la cele 15 facultati. Astfel ca, numarul departamentelor a crescut de la 20 la 23 deoarece, la Facultatiile de Filosofie si Stiinte Social-Politice, de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) si cea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei s-a infiintat cate unul nou.

Cate trei departamente la FEAA, Litere si Psihologie

Facultatea de Litere si-a pastrat numarul de trei departamente, prin cumularea departamentelor de ”Jurnalistica si Stiintele Comunicarii” cu ”Limba si Literatura romana si Literatura comparata” si crearea unuia nou de “Cercetare”. Tot trei compartimente didactice au FEAA si Psihologia, la prima, cel nou este de cercetare, iar cealalta a creat al treilea departament prin divizarea celui de „Psihologie si Stiinte ale Educatiei”.

”Toate departamentele propuse de facultati au fost validate, fiind analizate mai intai de Consiliul de Administratie si apoi aprobate de Senat” a declarat prof.univ.dr. Ovidiu Carja, presedintele Senatului de la UAIC.

Doua facultati ale Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Geografie si Geologie si Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice au cate doua departamente, celelalte zece au, ca pana acum, unul singur.

Numirea noului decan de la Informatica a fost amanata si de aceasta data pentru sedinta Senatului de saptamana viitoare.”Inca nu s-a decis decanul de la Facultatea de Informatica, dar acest lucru se va face in urmatoarea sedinta de Senat” a mai spus presedintele Senatului de la ”Cuza”.

Pe 9 si 10 aprilie a.c. fiecare dintre cele 15 facultati ale UAIC isi va reuni Consiliul Facultatii, in care decanii isi vor numi prodecanii si sefii de departamente.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s