Pauză de gânduri

Doua burse a cate 840 de euro pe luna in Belgia April 24, 2012

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 11:37 am
Tags: ,

Pana pe 30 aprilie a.c. masteranzii, doctoranzii si cercetatorii de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi se pot inscrie la concursul pentru cele doua burse in valoare de 840 de euro pe luna oferite de Guvernul Flamand in anul academic 2012-2013.

 

 

 

Cei interesati trebuie sa fie cetateni romani, cu varsta pana in 35 de ani, inscrisi la una dintre specializarile : arta, muzica, umanistica, stiinte social-politice, drept si economie. Bursa are o perioada de 10 luni, timp in care candidatul va face activitate de cercetare sau de studiu in una dintre universitatile din regiunea Flandra, Belgia.

 

 

 

”Noi (n.r. Ministerul Educatiei) am primit informatiile de la Ambasada Romaniei in Belgia care ne-a comunicat faptul ca se pot inscrie numai cetatenii romani, din institutii de invatamant superior acreditate, iar data limita de depunere a dosarului este 30 aprilie. Foarte important este faptul ca dosarul de candidatura se trimite direct Ministerului Belgian al Educatiei si nu la noi. Pentru ca, daca acum doi ani cand am mai primit un tip asemanator de burse de la Guvernul Flamand, am putut face noi selectia candidatilor, in acest caz, nu ne este permis” a explicat Ecaterina Bodeanu, din cadrul Agentiei de Credite si Burse de Studii a Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

 

 

 

In ceea ce priveste dosarul de candidatura acesta cuprinde un formular de inscriere si urmatoarele documente : diploma de licenta tradusa in franceza, engleza sau germana, un proces verbal, o scrisoare de recomandare de la 2 profesori de la universitatea de provenienta, rezumatul tezei de master sau a dizertatiei, CV-ul, un certificat medical si o copie legalizata dupa certificatul de nastere.

 

 

 

Pentru mai multe informatii legate de bursele Guvernului Flamand puteti accesa site-urile www.roburse.ro si http://www.highereducation.be/home .

 

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s