Pauză de gânduri

Peste 1.500 de elevi participa la Concursul National de Chimie ,,Magda Petrovanu” de la “Cuza” April 26, 2012

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 5:41 pm
Tags: , ,

1513 elevi si liceeni din 14 judete ale tarii vor participa sambata, 28 aprilie a.c. incepand cu ora 10.00 la Concursul National de Chimie ,,Magda Petrovanu” organizat de Facultatea de Chimie a Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi. Majoritatea concurentilor provin din Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Botosani si Suceava, dar sunt si participanti din Dambovita, Brasov, Constanta si Salaj.

Elevii si liceenii vor ocupa in timpul concursului 16 amfiteatre de la UAIC, proba scrisa, un test grila, va avea durata de o ora pentru cei din clasele a VII-a si a VIII-a, si de doua ore pentru toti cei care sunt la liceu.

“Anul acesta este un record, dar nu absolut, deoarece dupa prima editie in care am avut mai putini participanti, din al doilea an de concurs au venit peste o mie de participanti. Anul trecut, spre exemplu au fost aproximativ 1300 de concurenti, anul acesta, avand cu 200 de mai multi, putem spune ca este un record. Credem ca este o oportunitate pentru acesti tineri ca sa descopere frumusetea chimiei si sa-i descoperim si noi pe cei mai buni, sa le aratam traditia pe care o avem in chimie, cu doamna profesor Madga Petrovanu care a fost fondatoare de scoala, si nu in ultimul rand, acest concurs este o buna reclama pentru Facultatea de Chimie si pentru universitate” a explicat prof.univ.dr. Ionel Mangalagiu decanul Facultatii de Chimie de la “Cuza”.

Premierea se va face tot sambata, de la ora 13.30 in Amfiteatrul ,,M.Kogălniceanu” unde vor fi premiati elevii ciclului gimnazial, iar in Aula Magna ,,Mihai Eminescu”, de la ora 14.30, cei din ciclul liceal. Participantii din clasa a XII-a, care vor ocupa locul I, II, III sau mentiune la concurs pot fi declarati admisi in prima sesiunea de admitere din acest an a Facultatii de Chimie, daca vor avea diploma de bacalaureat si dosarul de inscriere complet. Mai mult, acestia vor avea asigurata cazarea in anul universitar 2012-2013 si vor primi si bursa de studiu in primul semestru din anul I.

“Anul trecut din cei 1300 de participanti la concurs, 60 de liceeni au venit si au fost admisi la noi la facultate, ceea ce este foarte important, daca tinem seama ca ei pentru acest concurs au fost foarte pregatiti si, intr-adevar, stiu chimie” a mai spus prof.univ.dr. Ionel Mangalagiu decanul Facultatii de Chimie a UAIC.

Subiectele din anii anteriori, lista participantilor, precum si tematica si regulamentul concursului sunt disponibile la http://concurs.chem.uaic.ro/subiecte si http://concurs.chem.uaic.ro/. Concursul Naţional de Chimie ,,Magda Petrovanu” a ajuns la editia a IV-a, si are in acest an ca premii rucsacuri, sepci, pixuri, insigne si mape cu insemnele Universitatii “Cuza”. Toti ceilalti concurenti si cei 259 profesori coordonatori vor primi diplome de participare, respectiv adeverinte de participare la concurs.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s