Pauză de gânduri

Regele Mihai, Doctor Honoris Causa al UAIC May 10, 2012

 Marti, 8 mai a.c. de la ora 17.00, in Sala Regilor a Palatului Regal Elisabeta din Bucuresti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) l-a distins pe Regele Mihai I al Romaniei cu titlul de Doctor Honoris Causa.

 

La ceremonie au fost prezenti prof.univ.dr. Vasile Isan, rectorul UAIC, prof.univ.dr. Ovidiu Carja, presedintele Senatului Universitatii, si alti 26 de prorectori, membri ai Senatului si decani. Din partea Casei Regale a Romaniei au primit distinctia Alteta Sa Principesa Margareta si Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei. Dupa introducerea facuta de rector, prof.univ.dr. Alexandru Platon, de la Facultatea de Istorie a UAIC, a dat citire “Laudatio-ului”, iar Principele Radu a transmis mesajul Regelui Mihai, care nu a putut participa la festivitate.

 

“Acordarea titlului de “Doctor Honoris Causa’ este, in sine, un eveniment important pentru universitatea noastra, o necesitate avand in vedere personalitatea Regelui Mihai al Romaniei. Ceremonia a fost coplesitoare, organizata intr-un loc deosebit, intr-o cladire cu rezonanta istorica. Din pacate, regretul meu este ca nu a participat insasi Maiestatea Sa Regele, dar si asa a fost un eveniment deosebit” a declarat prof.univ.dr. Ovidiu Carja, presedintele Senatului de la “Cuza”.

 

Regele Mihai a primit distinctia de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Clujsi al Universitatii de Vest din Timisoara, in 2009, iar in 2010 Universitatea Politehnica din Timisoara i-a acordat acelasi titlu.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s