Pauză de gânduri

Mai putini studenti Erasmus la “Cuza” May 19, 2012

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 6:57 am
Tags:

Mai mult  de studenti selectati cu o bursa Erasmus au participat la intalnirea “Erasmus Open Doors” care s-a desfasurat pe 16 mai a.c. de la ora 17.00 in sala Aula Magna “Mihai Eminescu” a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi.

La acest eveniment au fost prezenti prof.univ.dr. Vasile Isan, rectorul UAIC si prof.univ.dr. Henri Luchian, prorector Relatii Internationale, care au tinut sa precizeze ca numarul celor care au aplicat si au fost selectati in acest an este mai mic decat in anii trecuti. Prorectorul de la Relatii Internationale a felicitat audienta pentru ca a ales Erasmus si pentru ca si-a manifestat dorinta de a cunoaste alte medii culturale, sociale, lingvistice si intelectuale. ”Am avut o prezenta usor diminuata in acest an, poate din cauza crizei, poate altii merg cu Erasmus Mundus, desi nu sunt multe granturi individuale acolo. De aceea va rugam sa ne spuneti pe foile pe care le primiti care au fost motivele pentru care au aplicat la Erasmus mai putini studenti” a mai spus prof.univ.dr. Henri Luchian.

Dana Daia, responsabil Erasmus de la Biroul de Relatii Internationale al UAIC a spus ca nu exista inca o situatie finala a numarului de studenti din acest an comparativ  cu anii trecuti deoarece “selectiile sunt in curs de finalizare la facultati. Scaderea nu este foarte importanta dar ne dorim sa aflam motivul ei. Nu avem in acest moment o situatie finala in procente si cifre cu numarul de studenti din acest an”.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a semnat acorduri bilaterale cu 325 de Universitati partenere din Europa, iar din 1998-1999, de cand a devenit parte a programului Erasmus, a avut peste 4.000 de studenti beneficiari ai unui astfel de grant, fie el de studiu sau de practica. In acest an se sarbatoresc 25 de ani de la infiintarea programului Erasmus si de la lansarea sa, din 1987, a implicat aproximativ trei milioane de studenti si cadre didactice.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s