Pauză de gânduri

UAIC traversează Europa pe Dunăre July 24, 2012

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 5:07 pm
Tags: ,

O echipă de cadre didactice şi studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va încerca să stabilească un record prin străbaterea în 30 de zile a întregului curs al Dunării.

În perioada 25 iulie – 30 august echipa organizează „Turul ştiinţific al Dunării”. Timp de 30 de zile conf. univ.dr. Marin Chiriazi şi masterandul Alin Vorniceanu îşi propun să parcurgă în caiac întregul curs al Dunării, aproximativ 2800 km, din Germania până în România. Cea mai mare distanţă străbătută până în acest moment este de 2516 km în 60 de zile.

Printre activităţile pe care le vor desfăşura membrii echipajului pe traseul Ulm – Sfântul Gheorghe se numără şi realizarea unui „jurnal de bord” care va fi publicat ulterior. De asemenea, participanţii vor fi evaluaţi medical, prin monitorizarea unor parametri somatici, fiziologici şi psihologici, iar rezultatele vor fi interpretate şi publicate în cadrul unor conferinţe şi simpozioane ştiinţifice.

Această expediţie este organizată de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi cu ajutorul partenerilor Arcadia, Rodotex şi Primăria Iaşi.

Până în 2012, doar trei români au parcurs acest traseu, alături de membrii Tour International Danubien (TID), dar într-un timp mult mai lung.  TID este un turneu anual internațional de caiac, canoe și canotaj, independent de proiectul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, care se organizează pe Dunăre din 1956.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s