Pauză de gânduri

Începuturile (călătoria şi primele impresii) September 13, 2012

Filed under: Erasmus - Liège — elenabejinariu @ 10:56 pm

Mă pornisem să scriu ceva frumos şi mult. Dar nu o să fac asta. O să fie un fel de rezumat al zilei, ma gândesc să-l fac pe steluţe (sau nu?!).

Zborul cu avionul a fost precum un drum până la Iaşi cu un autobuz mai de Doamne-ajută (asta nu înseamnă Codreanu). A fost ca şi cum ar fi condus tata  cu peste  (hăăă hăă) 200 la oră (e bine că nu ajunge el până la viteza asta) şi asfatul fiind prost din loc în loc, te mai clătina puţin. Oricum norii erau ca praful de vanilie care se aşterne pe cozonacul scos din cuptor. Hmmm!

(PS la partea asta. În avion erau şi doi belgieni care veneau acasă de la Bucureşti. Din câte am înţeles au fost cu o asociaţie din asta internaţională, însă, primul lucru pe care l-au făcut după ce s-au uitat la pozele din capitală şi Mamaia a fost să se întrebe unul pe celălalt: “Did you have sex?” Din păcate unul dintre ei nu a fost prea norocos, în schimb ştia sigur că Iuliei “chiar îi place de el”. În final, concluzia a fost că băieţii au fost la cele mai tari petreceri ever şi plănuiau să se întoarcă într-o “luni”.)

La aeroport tipele drăguţe de la ghişeul de informaţii şi-au făcut treaba şi m-au umplut de informaţii, a fost chiar bine. Păcat că mersul trenurilor de la ei care e la fel de rapid ca al nostru iarna. Intarzieri de 15-58 de minute (da, şi am aşteptat 58 de minute ca să mă ducă la 2 staţii distanţă de gara Liege-Palais unde trebuia să cobor. Aşa că am mai schimbat un tren, care din nou a întârziat, şi apoi am ajuns “acasă3”.)

PS de la partea asta e fooarte tare. În autobuzul care ne-a transportat de la aeroportul Charleroi Sud la gara cu acelaşi nume s-au urcat trei însoţitoare de bord (mi-e lene şi-s obosită şi nu vreau să le pocesc numele în engleză) de la AllItalia. Înafară de faptul că aveau la vedere ecusoanele, felul lasciv de a se întinde şi mişca al uneia dintre ele, m-au dus cu gândul la sângele latin. Ceea ce e “tare”, că de asta mă apucasem să scriu, e o poveste spusă de tipa lascivă. În una din cursele sale a venit la poarta de îmbarcare o persoană care căra în bagajul de mână: găini! Da, două găini! Întrebarea pe care şi-o punea toată lumea era “Cum a trecut persoana respectivă de punctul de control cu tot cu găini?” Răspunsul nu mai contează, dar istoria are haz. (Cred că e foarte mişto să faci un interviu cu un/o însoţitor/are de bord. PPPs: ar trebui să mă mai gândesc la asta).

 

Apoi, la gară s-au găsit şi oameni draguţi care m-au ajutat cu bagajul de 30 de kg, fără să le-o cer. 😀  Bine că au mai fost şi din ăialalți, dar na… . În drum spre Liege-Palais, mi-am dat seama că Belgia nu e o ţară super, mega curată, asta pentru că stau şi la ei pe marginea drumului pungi de plastic, peturi, haine, mai stau şi pe lângă garduri, şi în câmpie gunoaie. Până la urmă asta cu aruncatul gunoilui pe jos ține de cultură, nu poți să-i schimbi pe unii, ai pierde prea mult.

Bun, şi am ajuns în locul în care voi fi sechestrată 5 luni, prin aproximaţie, că nu m-am apucat să număr zilele, o las pe mama să le taie din calendar până pe 1 februarie.

Stau aproape de Universitate, în cartier sunt și „prieteni” care-și bagă seringi în vene, dar cică nu-s periculoși, doar că te sperii când te uiți la ei, așa mi-a zis Maillien, tipa la care stau în chirie și care e profă la Universitate. Cert este că e foarte de gaşcă, mi-a ieşit în întâmpinare şi mi-a gătit paste cu carne, foarte bune :).

 

Noapte bună sute de kilometri către casă.

 

Advertisements
 

One Response to “Începuturile (călătoria şi primele impresii)”

  1. Ma bucur ca ai avut parte de o calatorie cu multe impresii, sper sa nu tii mortis de ideea ca vei sta “sechestrata” acolo timp de 5 (cinci numai) luni… In fond, tu ai vrut-o!!! :))
    Sper sa ai parte de momente frumoase, de care sa-ti aduci aminte cu haz mai tarziu; stai totusi cat mai departe de drogati si ai grija de tine, vei fi intr-un mediu international si nu este un lucru pozitiv mereu.
    Salutari de la noi si cu tot avantul inainte; va fi super!!!!!!!!!!!!!!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s