Pauză de gânduri

Perfectul 1003 October 8, 2012

Filed under: Graphème — elenabejinariu @ 1:03 pm
Tags:

Disperarea-i muşca din neghina creierului. Era ruptă de viperă, legată fedeleş şi dată hrană la porci. Îi era somn, ochii îi cădeau de pe faţă şi de undeva din-năuntrul suletului o gură de aer toxic voia să iasă. De fiecare dată când respira i se părea că alţi copii morţi au înviat. Ei coborau scările cu 240 mile/oră, cădeau la primul prag şi sângele le şiroia pe genunchii cadaverici. Râdeau de el, sângele nu mai exista de 400 de ani. Puneau colorant în SPV şi trupurile lor începeau să prindă culoarea amurgului stins în ceaşca de cafea. Arătau sinistru chiar şi pentru un medic constructor de copii. Nu-l interesau celelalte creaţii ale camarazilor săi, voia să-l facă pe Perfectul 1003. Acesta trebuia să fie mai urat decât 1002, cu un IQ de 10, fără inimă şi mai jucăuş decât 1000. Asta era comanda, zece mii de unităţi. Şi mai trebuia să găsească un gel pentru creier, căci dacă se întâlneau doi Perfecţi îşi goleau SPV-ul unul altuia cu atâta furie încât numai un gel de încetinire a vitezei de golire i-ar fi ţinut în viaţă până la Centrul Sânge Pentru Viaţă.

În ultimele două săptămâni au ajuns la CSPV peste 300 de Perfecţi. Niciodată nu a mai păţit aşa ceva, se ştia de bătăliile perfecte, dar lucrurile acestea erau mai bine păzite ca secretele Vaticanului. Şi totuşi se trezeşte acum înconjurat de 307 copii fără sânge, fără inimă şi cu creierul mai mic decât al unui şoarece. După Anul Morţii foarte mulţi oameni au venit la Centru şi au comandat un copil perfect. La început exista o listă cu detaliile tehnice ale urmaşului, la care viitorul părinte putea să mai adauge până la 20 de caracteristici. Peste 20, costa mai mult, iar pericolul de scurtcircuitare era foarte ridicat (erau la începutul Erei Perfecte, iar medicii constructori de copii utilizau proceduri experimentale). În primul an au fost aruncate un milion de cadavre de Perfecţi şi au ajuns la seria 233, serie care a fost considerată standard. Apoi lumea nu mai voia Perfecţi evrei cu piele neagă şi trăsături ruseşti, ori Perfecţi fără un picior şi cu strabism. Era în vogă să-ţi duci copilul în Parcul de Comparaţii şi să arăţi cât de frumos, deştept şi perfect eşti tu în comparaţie cu Perfectul 200, sau Perfectul 150b, ori 232y.

Acum se fac pariuri pe sume uriaşe în Arena de Lupte Perfecte, iar oamenii îşi duc copiii ca la grădiniţă. Îi bagă în ţarc, le dau şurubelniţe şi-i trimit să ucidă. În ultimele două seri Organismul de Supraveghere şi Supraevaluare a prins şi încătuşat peste 100 de civili care-şi exploatau Perfecţii într-o parcare subterană. De acolo au venit cadavrele, iar Dawid trebuia să-i învie, să le dea IQ-ul de 10 şi să-i facă jucăuşi non-violenţi.

De când s-a aflat că dispozitivul “Ajută Memoria” citeşte şi influenţează comportamentele indivizilor, oamenii s-au strâns în asociaţii de legiferare şi şi-au creat propriul cod şi propriile legi. Acestea nu înterzic luptele din ALP, din contra ridică numărul de copii Perfecţi de la 3 la 5 pentru fiecare persoană. Iată cauza pentru care Dawid nu mai dormise de 504 ore, iar AM-ul lui îi tot trimitea semnale de “Shut down”. În CSPV tuturor angajaţilor le-au fost implantate în cortex câte două AM-uri pentru a fi mereu conectaţi cu serverul central, pentru a creşte securitatea şi activitatea angajaţilor.

De când s-a făcut schimbarea oficială a unei zile de 126 de ore angajaţii CSPV au fost clasificaţi în clase de muncă şi în orar de somn. Serverul făce automat schimbarea tu îţi continui munca până intri în vis. Şi te trezeşti la fel de brusc, doar că ceva mai odihnit. Nimeni nu ştie cât a dormit, unde şi cum. Cei care şi-au pus aceste întrebări, sau le-a trecut prin minte această idee au fost detaşaţi în Austoria. Nimeni nu ştie unde este sau ce este acolo, li se spune că este localizată pe coasta sud-vestică a Euastralului.

 

 

(va urma)

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s