Pauză de gânduri

Ioan Holender din nou la “Cuza” October 23, 2012

În perioada 24 – 27 octombrie, cel mai longeviv director al Operei din Viena, Ioan Holender va susţine o a doua ediţie a cursului de Management Cultural Internaţional pentru masteranzi şi doctoranzi din toată ţara, precum şi pentru oameni de cultură aflaţi în funcţii de conducere.

 

De asemenea, joi, 26 octombrie, cu începere de la ora 17.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu”, domnul Ioan Holender va susţine conferinţa cu titlul “Cultura şi educaţia – determinantele profilului unei ţări”.

 

Cursul “Management Cultural Internaţional” oferă informaţii detaliate despre modul de funcţionare a unui teatru liric sau dramatic, incluzând aspecte despre funcţionarea unui cor, a colaborării cu personalul tehnic, a obţinerii de sponsorizări şi gestionarea bugetului.

 

Aceasta este a doua oară când profesorul Holender predă la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, mai multe informaţii despre primul său curs aici . Prima ediţie a acestui curs, desfăşurată în luna martie a anului 2012, s-a bucurat de o audienţă de peste 50 de persoane, alcătuită în majoritate din manageri ai unor importante instituţii artistice: Opera Naţională din Iaşi, Opera Naţională Română din Bucureşti, Filarmonica din Iaşi.

 

 

Ioan Holender (n.1935, Timişoara) a fost directorul Operei din Viena până în anul 2010, fiind în prezent preşedinte şi director artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu” de la Bucureşti. De-a lungul timpului a fost onorat cu numeroase distincţii, printre care: Officier de L‘Ordre des Arts et des Lettres, Franţa (1999), Österreichisches Ehrenkreuzes für Wissenschaft und Kunst 1. Klasse, Membru de onoare al Academiei Române.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s