Pauză de gânduri

Papa Francisc și presa românească March 16, 2013

Un „apostol al săracilor”, un tehnician chimist, un filosof avid după lectură, un tradiționalist în ceea ce privește căsătoria preoților, a avortului și a mariajului gay. Acesta este portretul Papei Francisc așa cum reiese din articolul   României Libere.

Publicația online gândul.info speculează că ceremonie de investire a noului Suveran Pontif va aduce hotelierilor italieni venituri suplimentare de 55 milioane de euro. Dat fiind faptul că la precedenta înscăunare, a Papei Benedict al XVI-lea, au participat circa 3Pape-Francois_Reuters50.000 de persoane.

Legându-se de faptul că Papa Francisc este iezuit, cei de la Adevărul au scris un material despre „Papa Negru”: Nicolas Adolfo. Frumoasă dihotomia alb-negru, dar cel din urmă deține această funcție de conducere a ordinului iezuit încă din 2008.

Cei de la Mediafax au mers pe elementele de unicitate ale Papei Francisc. Primul dintre acestea este chiar „numele inedit”, urmează faptul că este american, apoi că este primul iezuit pontificat, și al doilea papă non-european după Grigore al III-lea în secolul al VIII-lea.

Anunțarea numelui cardinalului Jorge Mario Bergoglio a fost însoțită, potrivit Libertatea, de miracole. La Roma s-a oprit ploaia, pe acoperișul  Capelei Sixtine s-a așezat un pescăruș, iar în Florida jurnaliștii au văzut pe cer „o siluetă în formă de înger”, toate în același moment.

Evenimentul Zilei publică răspunsul Vaticanului la acuzațiile de colaborare ale Papei cu junta militară argentiniană. În comunicatul oficial este precizat faptul că fostul șef al ordinului iezuiţilor din Argentina îi proteja pe oameni de dictatura juntei, învinuită că a răpit şi ucis până la 30.000 de persoane cu orientare de stânga.

În cotidianul Ziua Veche aflăm cum este văzut noul Pontif în presa din peninsulă. Acesta este iubit de italieni pentru că vorbește pe limba tuturor, nu iubește luxul, este nonconformist și are același nume ca al căpitanului de la AS Roma, Francesco Totti.

În Curentul este prezentat Papa Francisc care „dă un bun exemplu”, după ce și-a plătit singur cazarea la hotel, a renunțat la mașina somptuoasă a Vaticanului, la pelerina și pantofii roşii pontificali, precum și la escortă. În schimb, își păstrează crucifixul de fier și își propune să se apere singur pe străzile Romei.

Sursa foto: Reuters

Advertisements
 

One Response to “Papa Francisc și presa românească”

  1. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s