Pauză de gânduri

Dau patriotism pe o bentiță tricoloră March 24, 2013

Filed under: Tehnici Mediatice — elenabejinariu @ 5:10 pm
Tags: , , ,

Adevărul este că românului îi place să fie patriot. E patriot de 1 Decembrie – mai ales când se împinge pentru o farfurie de fasole cu costiță -. E patriot și de ziua altor minorități naționale, unde-și poartă mândru tricolorul. Ce mai, cred că românului îi place să fie patriot în fiecare zi.

protest nationalist (6)Astăzi românul, mânjit bine pe față cu roșu, galben și albastru, agită drapelul la picioarele statuii lui Cuza, din Piața Unirii. Mai sus, pe Copou, la Universitate, un grup de vreo 20-30 de oameni fac aceleași lucruri. Jandarmii, ca la orice altă zi națională de fluturat steaguri și cântat imnul, stau drepți și îi privesc pe cei ce îngheață de frig. Afară sunt minus două grade, vântul aspru le transformă în minus opt. Însă, patriotismul mergem mână în mână cu autoflagelarea, mai ales pentru cauza (s)nobilă pusă în joc: „Cum domnule să lăsăm noi ungurii să ne ponegrească puii patriei?” – chestiune de virgulă, după cum vă place-. Pfiu, scuipă în sân și sari trei pași înapoi.

De nenumărate ori mi-am declarat lipsa totală a oricărui sentiment de dragoste și devotament față de țară și popor. Facebookul și moda likeurilor aplicată capetelor seci și ușor de manipulat transformă o problemă, și așa sensibilă, într-un joc de-a „hai să facem proteste, să apărem la TV și să o susținem pe Sabina.”

Mă abțin să comentez mai mult, a scris presa vreo jumătate din viitorul volum: „Românii subt maghiaru’ voievod viteazul” ori „Românii subt Sabina voievod viteaza”, după cum vă place.

protest nationalist (2)

Advertisements
 

3 Responses to “Dau patriotism pe o bentiță tricoloră”

  1. Cred ca e un proces normal.
    Daca un popor nu e sigur pe sine poate lua ca ofensa orice mica gluma (serioasa ori nu).
    Asa este si cazul Ungariei si a altor tari de pe continent.
    Nu suntem singurii frustrati 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s