Pauză de gânduri

„Bun Venit la UAIC” ediția a patra September 24, 2014

Filed under: Jour' na! — elenabejinariu @ 6:04 pm
Tags: , , , ,

UAIC urează bobocilor „Bun Venit”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași urează bobocilor „Bun Venit la UAIC” printr-un eveniment unic în țară organizat de o instituție de învățământ superior pentru studenții săi. Bobocii UAIC vor afla totul despre studenție în perioada 27 – 29 septembrie de la personalul și voluntarii universității, dar și prin participarea la diverse activități organizate special pentru aceștia.

Studenții vor avea la dispoziție un punct de informare poziționat în fața corpului A al UAIC de unde vor putea afla totul despre burse, cazare, săli, biblioteci etc. Aceștia vor primi o mapă de bun venit care cuprinde informațiile importante pentru a face prima zi din studenție mai facilă. Bobocii vor pleca de pe treptele din fața corpului A al UAIC într-un tur al Iașului sâmbătă, 27 septembrie și duminică, 28 septembrie, de la ora 15.00, pentru a cunoaște orașul studenției lor. Totodată, vor putea face cunoștință cu Muzeul Universității din 30 în 30 de minute, sâmbătă, 27 septembrie, începând cu ora 10.30, punctul de plecare fiind infochioșcul Fundației Alumni. Cei care sunt curioși, vor să dezlege indicii și să caute „comorile” Universității, pot participa la un concurs organizat de AIESEC Iași, The Amazing Race, duminică, 28 septembrie, de la ora 11.00, la intrarea în Grădina Botanică.

Studenții din anii mai mari ai UAIC au un rol important devenind mentori ai bobocilor. Astfel, duminică, 28 septembrie, de la ora 17.00, în fiecare facultate, studenții din anul I care s-au înscris pe bunvenit.uaic.ro își vor cunoaște colegii mai mari care îi vor ajuta să primească informațiile necesare și vor răspunde la întrebările existente. După socializare, duminică, 28 septembrie, de la ora 19.30, pe Esplanada corpului B, se anunță distracție la concertul TAXI unde intrarea este liberă.

Studenția la UAIC începe în Aula Magna „Mihai Eminescu”, luni, 29 septembrie, de la ora 10.00, unde se va desfășura festivitatea de deschidere, al cărui punct central va fi conferința inaugurală a prof.univ.dr. Ștefan Avădanei – “Povești universitare”.

Pentru a spune „Start în carieră”, studenții din anul I sunt așteptați la un prim seminar de la ora 13.00, în Sala Senatului din corpul A la un workshop în cadrul căruia angajații Centrului de Carieră le vor prezenta bobocilor strategiile cele mai eficiente pentru a câștiga experiență profesională încă de când sunt studenți.

De patru ani, „Bun Venit la UAIC” încearcă să ofere bobocilor amintiri despre un început plin de emoție, cu descoperirea misterelor vieții de student, dar și cu diverse oportunități puse la dispoziție pe parcursul evenimentului la corturile amplasate în fața universității unde pot fi găsite instituții de cultură, centre culturale, angajatori importanți, asociații studențești care pot face studenția de 3 sau 4 ani mai frumoasă.

Advertisements
 

One Response to “„Bun Venit la UAIC” ediția a patra”

  1. Mia Says:

    bun articol pentru bobocei 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s